De school

Banner smal 2019-2020 (5)

Activiteiten

De leerlingen van onze school werken elke dag hard en leren veel. Daarnaast is er tijd en ruimte voor bezinning, afwisseling en ontspanning. De activiteiten zijn per groep en per schooljaar verschillend.

Schoolreis
Elk jaar organiseren we een schoolreisje. Het ene deel van de dag is educatief, het tweede deel meer recreatief. De Pyramide van Austerlitz, Speeltuin De Pol, Burgers’ Zoo, het Openluchtmuseum in Arnhem, Archeon, Vogelpark Avifauna zijn voorbeelden van schoolreisjes in de afgelopen jaren.

Verkeer
De verkeerscommissie (loket van de Ouderraad) wil het lopen en fietsen naar school stimuleren. Daarom organiseren zij jaarlijks in september de landelijke 'Op Voeten- en Fietsen naar school'- dag. Bij deze dag horen een knutsel- of kleurwedstrijd voor de leerlingen, een versnapering voor wie niet met de auto komt en een gezellig versierd plein.

De school vindt het belangrijk dat de leerlingen veilig van een naar school komen. Daarom nodigen we de ANWB met Streetwise uit voor verkeerslessen op school. Dit is een praktisch, leuk en leerzaam verkeersprogramma voor alle leerlingen, verzorgd door professionele instructeurs. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals electro- en rijlesauto’s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto’s en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

Wandelen, schaatsen, zingen
In de herfst gaan we lekker het bos in, naar het Edese Bos of het bos bij Kasteel Hoekelum, soms onder leiding van een gids van het IVN of naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. In koude winters binden we de schaatsen onder of sleeën we op de Kraatsvijver. Net voor het begin van de Kerstvakantie houden we de Kerstviering in de klas. Elke leerling krijgt een boek als Kerstgeschenk. Rond Koningsdag hebben we onze spelletjesdag en zingen we samen met ouders en andere belangstellenden bij de vlag op het schoolplein. Eens per drie jaar is er een projectavond rondom een thema. Op deze avond laten alle groepen aan ouders en belangstellenden zien wat zij rond dit thema gemaakt of geleerd hebben. 

Prentenbibliotheek en thematassen
Kleuters kunnen wekelijks boeken lenen in de prentenbibliotheek. Voor de oudere kleuters zijn er thematassen: een tas met (prenten)boeken en spelmateriaal rond een thema, bijvoorbeeld de bakker, de politie of de dierentuin.

Laatste nieuws

Batterijen, postzegels en inktpatronen

Wist u dat u lege batterijen, gebruikte postzegels en lege inktpatronen...

Lees verder →